Huizentoppers.nl

Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Overig

Daklekkage: hoe kom je eraan én er weer van af?

Het is je vast wel eens overkomen: buiten valt het regenwater met bakken uit de hemel, maar ook binnenshuis stroomt het water langs de muren. Dit is natuurlijk een nachtmerrie die je hoopt niet vaak mee te maken. Een daklekkage zorgt namelijk niet alleen voor wateroverlast, maar ook nog eens voor erg veel schade in je woning. Je wilt dit uiteraard zo snel mogelijk verhelpen!

Daarom vertellen wij je in dit artikel wat de oorzaak is van de meeste daklekkages en hoe je de lekkage op korte termijn kunt laten verhelpen met de hulp van een loodgieter.

Oorzaak daklekkages

Een daklekkage kan meerdere oorzaken hebben. Een lekkage kan bijvoorbeeld ontstaan door invloeden van buitenaf, zoals een omgevallen boom tijdens een storm. Ook kun je een daklekkage krijgen door een kapotte regenpijp of dakgoot. De meest voorkomende oorzaak van een daklekkage is echter het niet goed onderhouden of loslaten van lood- en zinkwerk. De volgende vraag is natuurlijk hoe je een daklekkage kunt verhelpen.

Opsporen en repareren daklekkage

Schakel in het geval van een daklekkage direct een loodgieter in om de schade aan je woning zo ver mogelijk te beperken. Allereerst zal de loodgieter de daklekkage moeten opsporen. Vaak is de plaats waar het water naar beneden kom, niet de plaats waar het lek zich bevindt. De loodgieter kan door middel van verschillende lekdetectiesystemen de bron van de lekkage opsporen en een plan bedenken hoe hij deze lekkage vervolgens kan oplossen. In sommige gevallen is het een kwestie van een kleine reparatie. Bij andere lekkages moeten er toch meer drastische maatregelen genomen worden en moet wellicht een deel van de dakbedekking worden vervangen. De loodgieter zal er in ieder geval voor zorgen dat je zo snel mogelijk weer in een droog huis verblijft.

Heb je een daklekkage en ben je met spoed op zoek naar een loodgieter? Kijk dan snel op loodgieters.nl en kom in contact met een loodgieter bij jou in de buurt.

Dak ontmossen? De voordelen vind je hier!

Het ontmossen van daken is een belangrijke klus om tijdig te doen, dit brengt vele voordelen met zich mee. Zo blijft je dak er nieuw uitzien, voorkom je scheuren, barsten en lekkages. Het ontmossen van je dak kun je gemakkelijk laten doen door een specialist. Zo hoef je zelf het dak niet op en hoef je ook de materialen niet zelf aan te schaffen. Een dakdekkersbedrijf beschikt over de juiste kennis, materialen en apparatuur om je dak mos vrij te maken. Heb je mos op je dak? Ons advies om het te laten ontmossen door een specialist.

De voordelen van het ontmossen

Voorkom barsten en scheuren in het dak. Wanneer je dak begroeid is met mos is de kans groot dat je dakbedekking slechter zal worden. Bij temperaturen onder de nul zal het mos bevriezen en zorgen dat het mos uitzet, hierdoor komen scheurtjes en barstjes in je dakbedekking. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Kleine scheurtjes en barstjes zullen namelijk snel groter worden en kunnen na langere tijd zorgen voor lekkage.Zorg ervoor dat je tijdig het dak laat ontmossen.

Langere levensduur. Het ontmossen van je dak zorgt ervoor dat je dak langer mee gaat. Mos zorgt er namelijk voor dat het dakbedekking sneller zal slijten bij slechte weersomstandigheden. Nog een reden om direct een dakdekker te bellen voor een afspraak.

Mooie uitstraling. Een dak zonder mos ziet er nou eenmaal ook netter uit dan een dak vol met mos. De gevel valt vaak direct op als je naar een huis kijkt. Wanneer je veel waarde hecht aan de uitstraling van je woning is het belangrijk om het regelmatig te laten ontmossen.

© 2018 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑