Huizentoppers.nl

Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Huis verbouwen (pagina 1 van 2)

Afval verwerken? Regiocontainer inschakelen!

Bij grote klussen komen grote hoeveelheden afval kijken. Puin en andere brokstukken rond laten slingeren is geen optie, omdat je hier immers niet over wilt struikelen tijdens je werkzaamheden. Je hebt dus een plek nodig waarin je dit afval kwijt kunt, alleen wil je niet telkens naar een stortplaats hoeven rijden om het te dumpen.

Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet! Met de totaalservice van Regiocontainer wordt je een heleboel werk uit handen genomen. In de handige bak kun je een heleboel afval kwijt en zorg je voor een ruime en toegankelijke werkomgeving. Bovendien wordt de gehuurde container frequent geleegd, zodat je snel weer aan de slag kunt! Is dit een kolfje naar jouw hand en ga je binnenkort aan een grootschalig bouw- of sloopproject bezig? Vertrouw dan op de diensten van Regiocontainer en huur de bak van jouw keuze.

Container huren

Voor een zachte prijs kun je bij ons een geschikte container huren om je in jouw klus bij te staan. Als je vandaag belt, staat de gewenste bak morgen al op de afgesproken plek. Is dat je niet snel genoeg? Dan is levering op de dag van bestelling ook mogelijk!

Via onze overzichtelijke website heb je de containers voor het uitkiezen. Per bak staat duidelijk aangegeven in welke formaten ze beschikbaar zijn en welke soorten afval er wel of niet in gedeponeerd mogen worden.

De standaard huurperiode voor een container bedraagt zes weken. Heb je de bak langer of korter nodig? Geen probleem! Dankzij duidelijke afspraken kun je een container huren voor een door jou gewenst tijdsbestek. We passen onze offerte hier naadloos op aan.

Ben je niet helemaal zeker of een voorwerp of afvalstroom waar je vanaf wilt wel in een afvalbak van Regiocontainer gedeponeerd mag worden? Neem voor een duidelijk antwoord deze en andere vragen gerust contact op met onze deskundige klantenservice.

Vergeet het belang van een mooie, goede vloer niet

Wanneer je je eigen huis bouwt of verbouwt, dan weet je wel hoe duur dit is en hoeveel werk hier eigenlijk inkruipt. Dit vraagt dan ook veel tijd. Toch is bijvoorbeeld een vloer zeer belangrijk, aangezien die de look van je woning mee bepaalt. Een vloer zorgt er ook voor dat je je goed voelt in je woning, of juist niet. Een oplossing hiervoor kan klik laminaat zijn. Hieronder lees je hier tal van voordelen van.

Voordelen van klik laminaat

Enkele van de voordelen om te kiezen voor klik laminaat zijn de volgende:

 • Klik laminaat is een goedkope vorm van vloerbedekking, wat iedereen die een huis bouwt of verbouwt graag hoort, aangezien het allemaal al duur genoeg is natuurlijk.
 • Ze zijn daarenboven ook sneller geplaatst dan andere vormen van vloeren, dus dit is al een enorme tijdswinst, wat altijd positief is.
 • Het is niet omdat het goedkoper is, dat het daarom niet mooi is. Er is een heel breed aanbod van klik laminaat. Dit soort vloeren geven het gevoel weer van een houten vloer, maar dan veel goedkoper.
 • Aangezien het hier gaat over een kliksysteem, is het ook veel eenvoudiger om het te leggen. Dit betekent dat zelfs mensen die geen ervaring hebben met klussen, dit toch ook eenvoudig kunnen.
 • Er is een heel ruim aanbod binnen deze vloersoort. Ze zijn er in allerlei kleuren, waardoor er voor iedereen wel een geschikte vloer te vinden is. Bovendien past het vrijwel in elk interieur, zowel in moderne als in klassiekere interieurs.
 • Het is een vloersoort die zeer makkelijk te onderhouden is. Het is dus gedaan met veel tijd investeren in vlekken die opgekuist moeten worden.
 • De vloer is krasbestendig, waardoor je zeer gemakkelijk met hakken op deze vloer kan lopen, zonder bang te zijn dat dit schade zal opleveren. Ook zeer handig wanneer je dieren of kinderen in huis hebt.

Dit zijn uiteraard maar enkele van de voordelen die deze vloersoort biedt, maar hierdoor krijg je wel al een idee erover.

Aankoop van klik laminaat

Wens je zelf ook klik laminaat aan te kopen na het lezen van deze voordelen? Bekijk dan het aanbod op het internet. Hierdoor krijg je een idee hoe dit er in de praktijk uitziet en beslis je voor jezelf of je dit mooi vindt en of dit bij je interieur past. Aarzel ook zeker niet om vragen te stellen, omdat de medewerkers je over het algemeen zeer graag bijstaan.

Betrouwbare loodgieter kiezen doe je zo

Loodgieterswerk is belangrijk en heeft betrekking op gevoelige onderdelen in je woning. Het is dan ook van belang dat hiernaar gekeken wordt door een betrouwbare en ervaren loodgieter. Het is erg belangrijk om deze gevoelige onderdelen in je woning regelmatig te laten onderhouden om grote schade of kosten op langere termijn te voorkomen. Wij geven je in dit artikel een aantal factoren waar je op moet letten bij het inschakelen van een loodgieter.

Bekijk ervaringen van anderen

Een betrouwbaar loodgietersbedrijf zoeken is niet altijd even gemakkelijk. Ons advies is om altijd gebruik te maken van de ervaringen van anderen. Ga dus op zoek naar reviews van loodgieters bij jou in de buurt. Wanneer de meeste reviews positief zijn kan je een goede service en kwalitatief goed loodgieterswerk verwachten. Tussen de ervaringen van anderen zit bijna altijd wel een negatieve review, maar dat heeft vrijwel iedereen. Kijk dus vooral naar het totaalplaatje.

UNETO-VNI keurmerk

Dit keurmerk is dé ondernemersorganisatie op het gebied van installatietechniek en technische groothandel. Een betrouwbare loodgieter is in de meeste gevallen lid van deze organisatie. Om als loodgieter dit keurmerk te verdienen moet je voldoen aan strenge eisen en hoge kwaliteit leveren.

Vergelijk loodgieters

Bij het zoeken van een loodgieter is het natuurlijk ook belangrijk dat de diensten die hij levert betaalbaar zijn. Het vergelijken van loodgieters door meerdere offertes aan te vragen kan je veel geld besparen en een duidelijk overzicht geven uit loodgietersbedrijven die passen binnen jouw budget. Vervolgens kan je een loodgieter kiezen die voldoet aan alle wensen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs op de offerte. Kijk ook naar de inhoud van de offerte en eventuele bijkomende kosten voor materiaal. De goedkoopste loodgieter op basis van een offerte kan uiteindelijk duurder zijn wanneer de prijzen voor materiaal hoger zijn.

Heb je een betrouwbaar loodgietersbedrijf in Antwerpen nodig? Vraag hier een offerte aan!

Je huis zelf opknappen: hoe doe je dat?

Wanneer je eenmaal je droomwoning hebt gevonden, wil je natuurlijk wel dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Daarom is het nodig om zo nu en dan je woning van een flinke opknapbeurt te voorzien. Natuurlijk kun je daarvoor een bedrijf inschakelen en het laten doen, maar je kunt ook prima zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Een aantal zaken zoals het aanleggen van sanitair en elektriciteit moet je beslist aan een specialist overlaten maar er zijn genoeg klussen die je, wanneer je je een beetje inleest, prima zelf uit kunt voeren. We leggen je graag uit hoe je eenvoudig zelf je huis opknapt.

Kleine moeite, groot resultaat

Wanneer je je interieur een nieuwe impuls wilt geven, betekent dat niet dat je gelijk je hele woning op z’n kop hoeft te zetten. Vaak hebben relatief kleine veranderingen een heel groots effect. Neem bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe vloer in je woning. Wanneer je het zelf doet ben je er, afhankelijk van de grootte van je woning, wellicht een aantal dagen mee bezig maar het effect is grandioos. Een nieuwe vloer geeft een kamer gelijk een hele nieuwe look en kan ontzettend veel goeds doen voor je woning. Er zijn genoeg vloeren te koop die je gemakkelijk zelf kunt leggen en waarmee je een hoop geld bespaart. Je hoeft niet gelijk een hele ruimte te vernieuwen om het effect te kunnen waarnemen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor je badkamer. In plaats van een hele nieuwe badkamer aan te schaffen kun je ook de muren opnieuw laten betegelen. Scheelt een hoop geld en heeft een groots resultaat.

Ken je eigen krachten

Bij het zelf opknappen van je woning is een ding echter heel belangrijk: weet wat je eigen krachten zijn. Weet waar je goed in bent, maar ook zeker welke zaken je echt uit handen moet geven. Wanneer je zelf aan de slag gaat met bepaalde klussen maar hier niet bekwaam in bent kun je meer schade aanrichten dan je lief is. En dan wordt een opknapbeurt plots een hele duren aangelegenheid. Wees dus niet te trots om hulp in te schakelen wanneer dit nodig is.

Een nieuw dak en de kosten daarvoor

Een vernieuwing van het dak of een compleet nieuw dak is een enorme kostenpost, toch is het enorm belangrijk om op tijd het dak te vernieuwen. Zo voorkom je eventuele extra schade als het dak gaat lekken, want dat wil je echt voorkomen. Een lekkend dak veroorzaakt flink wat schade en brengt veel kosten en ellende met zich mee. Wacht dus zeker niet te lang.

In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten over een nieuw dak. Wat zijn de mogelijkheden? En wat kost dat allemaal? Wij geven antwoord op deze vragen.

Wanneer is een nieuw dak nodig?

Wanneer het dak niet meer stevig genoeg is of lekt, is het toe aan vernieuwing. Het dak moet stevig genoeg zijn om zijn eigen gewicht tweemaal te kunnen dragen. Is dit niet het geval? Dan is het tijd voor een nieuw dak. Het is namelijk erg belangrijk dat het dak sneeuw- en regenval kan dragen.

Toch is het niet altijd nodig om het complete dak te vervangen, want het kan zijn dat er zwakke plekken in het dak zitten die simpelweg vervangen kunnen worden. Hierover kan een specialist adviseren, dus een compleet nieuw dak plaatsen is zeker niet altijd nodig. Dat zou nog eens een meevaller zijn.

Alleen als de gehele dakconstructie doorzakt of lekt, is het nodig om het complete dak te vervangen. Ook als de balken van het dak aangetast zijn door vocht, houtwormen of termieten is er een compleet nieuw dak nodig. Bijna in alle gevallen is het dak te ver aangetast.

Wat zijn de kosten van een dak vernieuwing?

De kosten voor het vernieuwen van een dak zijn afhankelijk van vele factoren, zoals de onderstaande vragen. Het is dus moeilijk om een exacte prijs te schatten. Daarom kun je beter een offerte laten maken door een dakspecialist.

 • Compleet dak of alleen zwakke plekken?
 • Zitten er ramen in het dak?
 • Hoe groot is het oppervlak van het dak?
 • Pannendak of rieten dak?

De stijl van een houten parketvloer

De houten parketvloer heeft langzaam zijn weg ontdekt naar de nederiger woningen. Het is zelfs op een punt gekomen dat er nu niet alleen parket leverbaar is voor salon, slaapkamer en keuken, maar zelfs in de fitnessruimte vind je tegenwoordig een parketvloer. Dit type vloer is gepast voor zulke faciliteiten, zoals een fitnessruimte, omdat het veel kan weerstaan.

De Houten Parket Vloer

Een hardhouten parketvloer is eigenlijk gecreëerd van delen van tropisch hardhout dat is gesneden in vierkanten en gemaakt in geometrische patronen. Er zijn heel veel gevarieerde ontwerp-opties als het gaat om een massief hardhouten parketvloer. Deze mogelijkheden behelzen o.a. het laminaat, het massief parket, bamboe, lamelparket en mozaïek. De sortering van houten vloeren zijn bijvoorbeeld gecreëerd van kersenbomen, esdoorn, eik, beuk en overige soorten hout.

De voordelen:

De aanleg van een parket in uw appartement brengt een groot aantal voordelen met zich mee naast de esthetische verschijning die het met zich meebrengt. De hardhouten vloeren kunnen vrij goed worden gereinigd en is duurzamer tegen vlekken en morsen. Het heeft ook milieuvoordelen ten opzichte van bepaalde andere vloersystemen die synthetische van aard zijn en versus het gebruik van tapijten. Parket is ook licht te verzorgen. Zodra de vloer tekenen van beschadiging vertoont, kan het worden hersteld door toepassing van licht schuren en daarna opnieuw lak of olie aanbrengen.

De vraag naar parketvloeren

Er is nu een grote vraag naar prefab parket. De meeste bewoners zijn op zoek naar parket geproduceerd van beukenhout, dat is de meest populaire houtsoort gebruikt voor dit type vloer en wordt doorgaans de preferentie boven de eik. Deze prefab houten parketvloeren zijn nu beschikbaar met oppervlakken die worden gewaxed of met een basis olie afgewerkt. Dit komt omdat de fabrikanten beogen deze houten vloeren zo te maken dat ze eenvoudig kunnen worden verzorgd en zo krasvrij als kan zijn. Thans kiest consument veelvuldig voor een houten parketvloer die wordt geleverd in lichte kleurcombinaties.

Waar vind je een aannemer?

Het selecteren van het juiste aannemersbedrijf is een moeilijke keuze. Er zijn in Nederland enorm veel aannemers, die variëren van hele grote bedrijven met een grote hoeveelheid personeel tot eenmanszaken. Het voordeel van een bedrijf met veel personeel is dat men de beschikking heeft over meer ervaring en expertise, terwijl een eenmanszaak juist meer persoonlijke aandacht kan bieden. Bijna ieder dorp heeft wel een lokale aannemer of meerdere aannemersbedrijven. Kies je voor een aannemer uit de buurt (je eigen dorp) dan is het voordeel dat je makkelijker aan referenties kan komen en om ervaringen van andere klanten te horen. Een ander voordeel is dat de lokale aannemer bekend is met de regels in de gemeente.

Geen klussenbedrijf

Een aannemer is geen klussenbedrijf. De aannemer heeft veel bouwkundige kennis in huis en heeft ook ervaring met bouwwerkzaamheden die gedurende het bouwproces moeten worden uitgevoerd. Tevens kan een aannemer de risico’s en gevaren beter inschatten, voorwaarde is wel dat de gevaren op tijd worden gesignaleerd.

Alternatieven voor een aannemer

Veel mensen zijn op zoek naar een goedkope oplossing voor hun verbouwing. Zo zijn er veel mensen die op zoek zijn naar goedkope bouwvakkers uit bijvoorbeeld Polen. Daarnaast is er de mogelijkheid om alles zelf te verbouwen. Mensen die technisch goed onderlegd zijn en de hulp kunnen inschakelen van vrienden en kennissen kiezen voor deze optie. In dit artikel is dit echter geen optie en wordt er uitsluitend gekeken naar de (ver)bouw door een aannemer.

Voor- en nadelen van inhuren aannemer

Voor het inhuren van een aannemer worden voor- en nadelen genoemd. Veel genoemde voordelen zijn dat het werk bij een verbouwing door vakmensen wordt gedaan die ervoor zijn opgeleid. Dit houdt in dat jezelf rust houdt en geen omkijken hebt. Door het inhuren van een aannemersbedrijf is het werk sneller af en wordt er efficiënter gewerkt dan als iemand het doet die de werkzaamheden niet regelmatig uitvoert.

Nadelen van het inhuren van een aannemersbedrijf is ten eerste de prijs. Een aannemer voert de werkzaamheden natuurlijk niet voor niets uit. De aannemer is natuurlijk duurder dan dat je de werkzaamheden zelf uitvoert. Daarnaast komt het regelmatig voor dat de aannemer zich niet aan de vooraf opgestelde planning houdt. Dit leidt vaak tot de nodige frustratie. Tot slot vinden veel mensen het lastig om bouwwerkzaamheden in het eigen huis uit handen te geven aan de aannemer.

Wel of geen aanbouw?

Om flink wat meer ruimte te creëren in huis kun je een aanbouw in overweging nemen. Dit zorgt al gauw voor heel wat extra vierkante meters en gaat bovendien meestal gepaard met een stuk meer daglicht in huis. Toch kan dit een moeilijke overweging zijn om te maken. Er zitten nogal wat kosten aan verbonden en als het uiteindelijk toch niet is geworden wat jij hoopte dat het zou worden, dan is dat natuurlijk eeuwig zonde.

Uitstraling huis met aanbouw

Ben je bang dat een uitbouw de dynamiek van het huis te veel verandert, dan is het een mogelijkheid om eens te kijken op internet naar andere huizen die een aanbouw hebben laten bouwen. Er zijn voldoende voor en na foto’s te vinden, zodat je een beetje een idee krijgt van hoe het er bij jou na de verbouwing uit komt te zien. Houd je misschien niet van het vele glas dat een uitbouw meestal heeft, dan hoeft dat geen belemmering te zijn. Een uitbouw kan ook uit andere materialen worden gemaakt. Het is net wat jij wilt, wat jouw voorkeur heeft.

Kosten aanbouw

Een ander heikel punt is de kosten die ermee gemoeid zijn. Er gaat veel geld in zitten. Wellicht valt het veel duurder uit dan je had verwacht. Dat kun je met een probleem komen te zitten. Om dit te omzeilen, is het altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bouwbedrijven. Het is dan zaak dat er ook duidelijke afspraken worden gemaakt. Dat het voor de aannemer helder is wat jij van hem verwacht. Op deze manier kom je niet zomaar voor verrassingen te staan.

Besluit

Uiteindelijk is het belangrijkste om te kijken of je de ruimte echt nodig hebt. Is dit het geval dat is het waarschijnlijk fijner om een aanbouw te laten neerzetten dan te moeten verhuizen. Bovendien zorgt een aanbouw ook voor een meerwaarde van je huis. Over de kosten moeten duidelijke afspraken worden gemaakt en qua voorbereiding moet je goed nadenken wat je wilt en hoe je wilt dat dit wordt uitgevoerd. De rest is aan de aannemer.

Hoe worden tapijttegels geplaatst?

Ben je van plan om je slaapkamer te verbouwen? Dan heb je vast en zeker nagedacht over wat voor een vloer je zou kunnen plaatsen. De vloer is toonaangevend voor de sfeer in een kamer. Een goedkope en duurzame mogelijkheid bestaat uit tapijttegels. Een zachte en warme vloer wanneer je uit bed stapt. Wie wilt dat nou niet? Maar hoe ga je te werk wanneer je zelf een tapijttegel vloer aan wilt leggen.

Tapijttegels leggen: snel en gemakkelijk

Tapijttegels zijn snel en makkelijk zelf te leggen in een kamer. Zorg ervoor dat je een roller hebt om de lijm makkelijk aan te brengen, een meetlint en een stanleymes. Voor de eerste stap moet je ervoor zorgen dat de grond waar je de tegels plaatst goed schoon is. Dit doe je door te vegen en te stofzuigen. Vervolgens kun je met een schuimroller snel en behendig de lijm aanbrengen. Je kunt in het midden beginnen, zodat je niet per ongeluk op de lijm stapt. Je kunt direct aan de gang met het plaatsen van de tegels. Wanneer je een muur bereikt en een tegel niet past, dan leg je de tegel op zijn rug. Met de onderkant naar boven toe. Met een stanleymes kun je dan de tapijttegel snijden, zodat het past. Soms kan een meetlint ook handig zijn voor meer nauwkeurigheid. Afhankelijk van de tapijttegel kan het zijn dat er wat residu blijft kleven aan je mes. Om dit te voorkomen moet je enkel wat afwasmiddel gebruiken op je stanleymes.

De tapijttegel is duurzaam en zacht

Er zijn veel verschillende soorten tapijttegels te krijgen. In allerlei kleuren, soorten en maten. Wist je dat tapijttegels ongelooflijk zacht kunnen zijn? Dan ben je op zoek naar een hoogpolige tapijttegel. Een laagpolige tapijttegel is wat harder en stugger, deze zie je vaak in kantoren en dergelijke. Naast de zachte prijs van tapijttegels in vergelijking met andere soorten vloeren zorgen tapijttegels ook voor goede isolatie van de ruimte en werkt het geluiddempend.

3 redenen voor een schuurmachine huren

Waarschijnlijk wil je meteen een schuurmachine kopen, maar heb je wel eens gedacht aan het huren van schuurmachines? Het klinkt misschien raar, want waarom zou je een schuurmachine huren? Deze vraag is nog helemaal niet zo gek. Hieronder zullen drie redenen worden beschreven, welke duidelijk maken waarom je soms beter kunt kiezen voor huren. De drie redenen kunnen ook wel worden omschreven als drie factoren die invloed hebben op het wel of niet huren van een schuurmachine. Laten we beginnen met frequentie van de werkzaamheden.

Lage gebruiksfrequentie

Wanneer je van plan bent om een schuurmachine voor een enkele klus te gaan gebruiken, dan is huren verstandig. Deze situatie kan voorkomen wanneer je kleine, maar toch noodzakelijke klussen moet uitvoeren. Vaak gaat dit gepaard met een eenmalige verbouwing of kortlopend project. Let op! Het is belangrijk dat de werkzaamheden maar één keer worden verricht. Alleen dan zal het huren van een schuurmachine goedkoper zijn dan kopen.

Hoge kapitaalinvestering

Bij betonschuurmachines of stationaire schuurmachines kun je denken aan hoge kapitaalinvesteringen. Het zou dan niet al te verstandig zijn om in deze situatie een schuurmachine te kopen. Mits je deze natuurlijk vaker gaat gebruiken. Bijvoorbeeld als zzp’er of omdat je een eigen bedrijf hebt. Toch is dit niet bij iedereen het geval. In dat geval is het beter om deze machine voor een korte tijd te huren, zodat je grote investeringen voorkomt.

Hoge kwaliteit benodigd

Een 3e punt die een beetje gepaard gaat met de vorige factor is de benodigde kwaliteit. Soms zijn de werkzaamheden zo specifiek dat er een hoogstaande kwaliteit wordt gevraagd. Deze kwaliteit kan maar door een beperkt aantal producten worden geleverd. Je kunt het al wel raden dat de prijs dan ook niet al te laag zal uitvallen. Je hebt hier dan eigenlijk te maken met alle drie de factoren. Juist in deze situatie is het huren van een schuurmachine een verstandige keuze.

Oudere berichten

© 2018 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑