Huizentoppers.nl

Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Meubels

Noodzaak van aankoop van een (nieuwe) buffetkast

Wil je graag een buffetkast aankopen voor in je woning? Of je nu de eerste keer een aankoopt of het gaat om een nieuwe buffetkast, hier komt altijd heel wat bij kijken. Zoveel eigenlijk, dat het wel een goed idee is om eens even tips en adviezen door te nemen voor je effectief overgaat tot de aankoop ervan. Daarom kan je hieronder enkele van deze adviezen doornemen voor jezelf.

Waarop letten bij de aankoop van een buffetkast?

  • Zoals eerder al aangegeven, zijn er de dag van vandaag heel wat buffetkasten te vinden op de markt. Dat betekent dus niet enkel verschillende modellen en andere materialen die ervoor gebruikt worden, dat betekent ook dat dit verschillende prijzen met zich meebrengt. Bedenk dus goed voor jezelf vooraf hoeveel je bereid bent te betalen voor deze kast. Zo kom je uiteindelijk niet voor onaangename verrassingen te staan dat je te veel betaald hebt.
  • Let op de materialen waaruit de kast gemaakt is. Wanneer je zelf zeer ordelijk bent, is dit misschien minder aan de orde. Maar heb je daarentegen jonge kinderen bij je thuis rond lopen, dan is het zeker aangeraden dit goed te bekijken. Zijn deze materialen makkelijk schoon te maken? Zijn ze onderhoudsvriendelijk? Worden ze snel vuil?
  • Naast het vooropstellen van een bepaald budget voor je buffetkast, moest je ook rekening houden met het feit op welke termijn je deze kast wilt gebruiken. Is dit een kast die je 10 jaar wilt gebruiken, dan kan de investering gerust wat groter zijn, dan wanneer je dit slechts een jaar zou willen gebruiken. Hou hier ook rekening mee bij je aankoop.
  • Iets waar weinig rekening mee gehouden wordt, is de werkelijke grootte van een buffetkast. In de winkel kan dit zorgen voor optisch bedrog: daar kan de kast kleiner lijken dan ze werkelijk is, net omdat de ruimte er rond zo groot is. Een goede tip hierbij is dan ook om de afmetingen op te schrijven of online te bekijken en deze af te meten bij je thuis. Zo kom je nooit tot de vaststelling dat je eigenlijk geen plaats hebt voor je favoriete buffetkast.
  • Let bij de aankoop van een buffetkast ook op het feit of deze kast bij de overige meubels past. Wat hierbij zou kunnen helpen is een foto te nemen van je interieur en deze naast de kast te houden. Zo kan je makkelijker zien of het matcht.

Ook interesse in de aankoop van een buffetkast?

Indien je ook wel interesse hebt in de aankoop van een (nieuwe) buffetkast, dan kan je alvast aan de slag gaan met bovenstaande tips hiervoor. Heb je toch nog verdere vragen of heb je niet voldoende met bovenstaande tips, dan neem je beter contact op met de medewerkers van de webshop of de winkel. Zo ben je steeds goed voorbereid voor je aankoop en zo vermijd je onaangename verrassingen achteraf!

Schuifdeurkasten: ideaal om spullen op te bergen

Soms lijkt het alsof we het chronisch tekort komen. Een ruimte om je spullen en kleding in op te bergen is onmisbaar. Het liefst moet het geheel er ook nog eens netjes en strak uitzien. Een schuifdeurkast is op dit gebied ideaal! Veel opbergruimte verstopt achter een mooi design. De kleur van de schuifdeuren kies je uiteraard zelf. Daardoor is er voor iedereen wel een passende kast te vinden. Tegenwoordig schuif je dit soort kasten geluidloos dicht, waardoor je deze steeds gebruikt zonder medebewoners te storen. Dat is natuurlijk erg fijn. Ook is er genoeg keuze op het gebied van deuren. Niet alleen de kleur maar ook het materiaal is geheel naar eigen keuze te maken of te bestellen.

Kant-en-klaar of zelf maken?

Die keuze ligt bij jezelf. Er zijn veel soorten schuifdeurkasten op de markt voor een goede prijs. Deze kant en klare kasten kunnen in principe direct in gebruik genomen worden. Vaak bestaat de optie om de kast thuis te laten bezorgen. Hoe groot de kast is bepaal je zelf. Van hoogglans tot spiegeldeuren, er is keuze genoeg. Ook is er keuze op het gebied van opbergen. Wil je een groter deel van de kast gebruiken om je kleding op te hangen? Of maak je liever gebruik van planken op je kleding en andere spullen neer te leggen? Als je de kast zelf maakt kan je deze exact indelen zoals je zelf wil. Wellicht is het wat meer werk dan een kant en klare kast maar dan heb je ook wat. Een op maat gemaakte schuifdeurkast die helemaal aan jouw wensen voldoet. Een mengelmoes van jouw lievelingskleur gemaakt van het materiaal dat je wenst. Dat klinkt goed toch?

Combinatie inloopkast en schuifdeurkast

Hoe meer mensen, hoe meer wensen zeggen ze weleens. Dat klopt natuurlijk. Soms zien we een inloopkast waar schuifdeurkasten in staan. Op deze manier blijft alles er netjes en overzichtelijk uitzien. Dat is dan ook het fijne aan schuifdeurkasten. Mocht er een moment zijn dat je kast wat rommelig is, dan is dit aan de buitenkant niet te zien. Alles ligt immers “verstopt” achter de schuifdeuren.

Samengevat is een schuifdeurkast een erg fijn meubel. De opbergruimte is groot waardoor je er veel in kwijt kan. Tevens kan de kast een juweeltje zijn in de ruimte waarin hij staat of gebouwd is. Een kast hoeft niet alleen een kast te zijn, maar mag best schitteren!

Tips bij het kiezen van het juiste bed

Je bent toe aan een nieuw bed. Je wil comfortabel kunnen liggen, klachten in de rug en schouders voorkomen of verminderen en je wilt absoluut geen miskoop. Het kiezen van een nieuw bed is een belangrijk moment, want de komende jaren zal je er hoogstwaarschijnlijk veel tijd in doorbrengen. Hieronder hebben we daarom tips voor het kiezen van een geschikt bed om uitgerust in wakker te worden.

Wat je moet weten voor je een bed koopt

Er is een grote keuze aan verschillende bedden. Kies je bijvoorbeeld voor een boxspring of een matras. Hiertussen zijn er ook weer vele verschillende bedden. Omdat iedere persoon een andere slaaphouding heeft is niet ieder bed geschikt voor iedereen. Voor mensen die klachten ondervinden bij het slapen wordt het daarom aangeraden om contact op te nemen met een slaapadviseur. Een slaapadviseur kan namelijk precies kijken op welk bed jij het beste ligt. Samen met een slaapadviseur kun je in de winkel verschillende bedden uitproberen. Bij de meeste beddenwinkels is het mogelijk om een afspraak te maken met een slaapadviseur. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de beddenwinkel Antwerpen en probeer verschillende bedden uit.

Verder is het belangrijk om bepaalde zaken duidelijk in kaart te hebben voordat je naar de winkel gaat om bedden te bezichtigen. Enkele zaken die je moet weten zijn de afmeting van het bed, de uitstraling van het bed en een bed dat bij het huidige interieur past. Zodoende kun je gemakkelijk filteren op het juiste bed in de winkel. Het personeel in de winkel of de slaapadviseur kan je helpen met het advies voor het bed dat het beste past bij jouw behoeften.

Het kopen van een bed

Heb je een bed gevonden? Let dan wel goed op de prijs. Boxsprings bijvoorbeeld bestaan uit verschillende onderdelen. Deze bestaan uit een matras, een box en kan worden aangevuld met een hoofdbord, een topmatras of een voetbord.

De juiste zithoek achter je bureau

Je zithouding achter je bureau is veel belangrijker dan je denkt, met name wanneer je daar voor een langere periode zit. Omdat we op dit moment steeds meer vanuit huis werken achter de kantoormeubelen is het dan ook zeker nodig om te denken aan de manier waarop je hierachter zit. Bovendien is ook de juiste instelling van je bureau en bureaustoel erg belangrijk. Wanneer je langdurig op een verkeerde manier zit, dan heeft dit meestal een ongunstige invloed op je schouders en wervelkolom.

De goede zithoogte

Wat men vaak (verkeerd) denkt, is dat je extra hoog op je stoel moet gaan zitten, zodat je daarna makkelijker op kan staan. Echter maakt een hoge zit het even moeilijk om op te staan dan wanneer je te laag op je stoel zit. Dit komt omdat je dan moeilijk met je voeten bij de grond komt; je moet dus om dit te compenseren veel kracht hebben in je armen om op te staan. Daarnaast is het zelfs zo dat verzitten moeilijker wordt en dat een te hoge zit je beenzenuwen afknelt; dit heeft slapende benen tot gevolg.

Echter wanneer je te laag zit, neemt je rug onbewust een rondere vorm aan dan normaal. Ook kan dit een afknelling van de darmen als gevolg hebben. Pas op het moment dat je benen in een hoek van 90° op de grond staan zit je op de juiste manier. Om te controleren of je goed zit, kun je tussen de bovenkant van je knieholte en de zitting een platte hand schuiven. De meest ideale oplossing is dan een in hoogte verstelbaar bureau. Met zo’n bureau kun je dan beter spelen met de zithouding.

De juiste zithoek

Ook de correcte zithoek is belangrijk voor de juiste zithouding. Wanneer er een te schuine hoek tussen je rugleuning en je zitting ontstaat, treden er veel afschuifkrachten op. Dit is dan ook de reden waarom men veel onderuitzakt, waardoor de ondersteuning niet meer op z’n sterkst is. Dit komt vooral voor bij de stoelen waarbij alleen de rugleuning naar achteren kan worden versteld.

Goede eettafel is belangrijk

De eettafel neemt vaak een centrale plek in in de woonkamer. Niet alleen wordt de maaltijd daar genuttigd, ook de krant lezen, huiswerk maken, spelletjes doen of koffiedrinken gebeurt aan tafel. Bij de aanschaf van je eettafel is het daarom belangrijk goed na te denken over wat je er precies mee wilt.

Etentjes met vrienden aan een prachtige eettafel

Wie bijvoorbeeld regelmatig etentjes geeft, zal dolgraag een eettafel met veel zitplaatsen willen. Zodat je niet langer met tafels en stoelen hoeft te slepen, maar vrienden en familie gewoon kunnen aanschuiven. Voor een flinke eettafel moet je natuurlijk echter wel genoeg ruimte hebben. Anders kom je al gauw uit bij kleinere types of tafels met slimme uitklap- of opklapmogelijkheden.

Een moderne of klassieke eettafel?

Niet alleen het formaat van de eettafel moet bij jouw woonsituatie passen, maar ook de stijl, materiaalsoort en kleur. Als je een modern interieur hebt, zal je voorkeur uitgaan naar een tafel die daar bij past. Dan kom je uiteraard thuis met iets heel anders dan je buurvrouw met haar klassieke woninginrichting.

Kies de ideale kleur

En kies je voor hout, metaal, kunststof of steen? Dat heeft natuurlijk vooral te maken met je smaak, maar ook hoe je de tafel gaat gebruiken. Als je een druk gezin hebt of veel aanloop van vrienden, dan kies je waarschijnlijk voor materiaal dat wat stootvaster is. De kleur van de eettafel moet eveneens aansluiten bij jouw interieur en ook daarin is volop keuze. Soms kan je zelf de tafel nog aflakken of bewerken met olie om tot jouw ideale tint te komen.

Bijpassende stoelen bij je eettafel

Vaak zijn bij de eettafel bijpassende stoelen verkrijgbaar. Deze zijn qua stijl, kleur en hoogte precies afgestemd op de tafel. Kies je liever zelf een set stoelen of wil je verschillende stoelen bij de tafel? Dan koop je ze er gewoon los bij. De keuze is aan jou.

Sfeer creëren met kwalitatieve landelijke meubels

Wil je landelijk wonen? Dan is het belangrijk dat je een huis, appartement of bungalow in een landelijke omgeving hebt. Vooral de tuin en/of het uitzicht van een woning spelen een rol bij de landelijke uitstraling van jouw woning. Verder speelt het natuurlijk een rol dat de uitstraling van jouw woning landelijk is.

Landelijke sfeer creëren

Hoe creëer je nou landelijke sfeer in je woning? Hiervoor speelt het een rol dat je veel groen in huis hebt. Groen zorgt voor een landelijk gevoel. In combinatie met meubels van hout(steigerhout) en teak. Door landelijke meubels te kopen kunt u uw woonkamer een landelijke uitstraling geven. Van een teak buffetkast tot een mooi wit dressoir. Dit soort meubels zorgen voor een landelijke sfeer.

Tot rust komen

Iedereen wil zich prettig, fijn en goed voelen in zijn of haar directe omgeving. Om lekker tot rust te komen is het verstandig om geen talloze drukke kleuren te gebruiken (het tegenovergestelde van landelijke uitstraling). Hierdoor wordt het heel druk en chaotisch in huis, waardoor je je ook sneller druk en gespannen zal voelen in je eigen woning. Een landelijke uitstraling (uitzicht en inrichting) zorgt deels voor een ontspannen en relax gevoel thuis.

Landelijke meubels?

Landelijke meubels zijn er in veel soorten, maten en prijscategorieën. Verstandig is om eens bij een meubel outlet te gaan kijken. Container-verkoop.nl gevestigd in o.a. Huizen en Bussum (Noord-Holland) is zo’n meubel outlet waar je terug kunt voor verschillende landelijke meubels tegen aantrekkelijke prijzen. Landelijke bankstellen, eetkamerstoelen, eettafels, maar ook zeker inrichting voor bijvoorbeeld de slaapkamer vindt je daar. Om hier te gaan winkelen hoef je niet direct een busje te regelen, want het is prima mogelijk om de meubels thuis te laten brengen. Bekijk bijvoorbeeld eens hun webwinkel om het voorbeeld te zien van een geweldig assortiment landelijke meubels.

Een Barcelona chair aanschaffen

Ben je een fan van design meubels? Wellicht heb je al eens van de Barcelona chair gehoord. Dat is een stoel met een prijskaartje. Een Barcelona chair kost zo veel, omdat het om handwerk gaat. Er zit dus veel productietijd in en die tijd, net als het materiaal van hoge kwaliteit, moet men uiteraard terugverdienen. Daarom zul je de stoel ook niet bij veel mensen tegenkomen. Vooral vermogende mensen zullen zich zo’n stoel kunnen veroorloven. Natuurlijk kun je een replica nemen, maar het spreekt vanzelf dat die niet te vergelijken is met een originele stoel.

Historie van de Barcelona chair

Het gaat hier niet om zomaar een stoel, hij kent een complete historie. De eerste, originele, Barcelona chair werd een kleine eeuw geleden voor een expositie van prestige gemaakt en was voor de Spaanse koning bedoeld. Dat is voor een belangrijk deel waarom de stoel heden ten dage nog steeds populair en prijzig is. De productie van de stoel is tijdrovend en stel je eens voor hoe lang het duurt om alleen al de kussens te stikken. Je moet dan denken aan zo’n 30 uren. Maar dan heb je wel een geweldig comfortabele stoel. De kussens hebben een dikte van tien centimeter en de bekleding bestaat uit anilineleer. Bij de originele stoelen ging het om wit geitenleer, maar tegenwoordig is er een zeer ruime keus aan kleuren.

Waar te koop?

Een Barcelona chair kan men kopen bij winkels die voornamelijk design meubels te koop hebben. Bijvoorbeeld een exclusieve meubelzaak, maar er is weinig kans dat je zo’n stoel zult aantreffen bij een meubelboulevard. Je zult dan echt bij een speciaalzaak moeten zijn. Er zijn online ook namaak exemplaren te koop. Deze zijn aanzienlijk goedkoper, maar je hebt dan natuurlijk niet de kwaliteit van de echte originele Barcelona chair.

© 2018 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑